Kiremitte Palamut

11/26/2013
Merhabalar Canlar,
Malumunuz balık mevsimi :)
Daha önceden alıp dondurucuda sakladığım küçük palamutlarımla kiremitte(yassı güveç) palamut yaptım..
Yapılışı oldukça pratik olduğu için sizlerle de paylaşmak istedim..


Palamutlarımızı güzelce temizleyip tuzluyoruz.
1 porsiyon için
1 küçük palamut,
1 adet küçük soğan,
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 adet domates
1 adet limon enine doğranır.



Soğanları domatesleri biberleri enine veya uzunlamasına doğruyoruz, ve tuzluyoruz. Kiremite öncelikle soğanları ve biberleri ardından balığı yerleştiriyoruz, domatesleri ve maydanozları diziyoruz. En üste limonları yerleştiriyoruz ve balığımızın üzerini zeytinyağı ile yağlıyoruz. Üzerine karabiber, pul biber ekiyoruz ve yanmaması için yarım çay bardağı su ekleyip 180 derecede pişiriyoruz :)
Sonuç :)
Afiyet olsunnn...

You Might Also Like

10 Yorum:

  1. BALIKSEVER OLARAK COKKK GÜZEL GÖRÜNÜYOR

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık..
    bloğumda cekılıs var beklerım

    YanıtlaSil
  3. Şöyle de diyebiliriz...
    Sonuç: vu huuuuuuu...
    :)

    YanıtlaSil
  4. mmmmm çok lezzetli görünüyor.fazla varsa biz de gelelim demet :))

    YanıtlaSil
  5. afiyet olsun bende balığı çok severim ama pişirmeye cesaret edemiyorum :) bi gün cesaretimi toplarsam denemek isterim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu çok pratik Ayşecim mutlaka denemelisin :)

      Sil
  6. enfes bayılırım balığa görselide mükemmel canım ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.