Beze (Kaymak) Yapılışı

by - Mart 20, 2014



Merhabalar arkadaşlar,
Henüz yeni keşfettiğim bir tarif paylaşacağım bugün sizlerle.
Benim kaymak diye bildiğim, çocukken Ramazan ayında bol bol yediğimiz minik şeker bombalarının tarifini deneye deneye tutturdum sonunda.
İlk yaptığım çok sönük oldu, ikinci seferde vanilyasını koymayınca aramasız sade oldu. Sonun üçüncü denememde gerçek kaymağın yapılışını buldum..
İnternette bir çok tarif var ama işte denemek gerekiyor. Ben müptelası oldum,akşam çayın yanında harika oluyor,bu yüzden sık sık yapıyorum..

Gelelim tarifine, az malzeme ile harika bir tatlı yapacağız.

Malzemeler :

  • 2 yumurta akı, kesinlikle sarısı ve su bulaşmayacak
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 3-4 damla limon suyu
  • 1 paket vanilya


Yapılışı :


  • Tenceremizin içine yumurta aklarını, toz şekeri, limon suyunu ve vanilyamızı ekleyiyruz.
  • Ocağın en küçük gözüne, en kısık ateşte olacak şekilde tenceremizi koyuyoruz. Ve mikserimizle tenceredeki karışımı çırpmaya başlıyoruz.
  • Karışımın altı hafif tutar gibi olduğunda, (genellikle 7-8 dakika sonra tutmaya başlıyor) tenceremizi ocaktan alıp mikserle 10 dakika daha çırpıyoruz.
  • Karışım macun kıvamına geldiyse tamamdır, bunu anlamak için mikserinizi durdurun havaya kaldırın karışım şekil alıyorsa tamamdır.
  • Tepsimize yağlı kağıdımızı seriyoruz, bir yemek kaşığı yardımıyla veya sıkma poşetine doldurarak karışımı tepsiye diziyoruz.
  • 110 derece fırında 45 dakika pişiriyoruz, hemen fırından çıkarmayıp biraz soğumasını bekliyoruz.

Kaymaklarımız hazır :)

Afiyet olsun..

Benzer Yayınlar

13 yorum

  1. Ellerine saglik cok lezzetli gorunuyor mikserim olsaydi denerdim hemen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Miksersiz o kıvamı yakalamak baya uğraştırır sanırım Didemcim :(

      Sil
  2. içi boş derdik biz buna küçükken bakkallarda tek tek satılırdı çocukluğum gecti bi an gözümün önğünde. galiba adi olanlardı içinde az bi şeker kalırdı o daha çok hoşuma giderdi. şimdi bi de se ağlama sezen aksu göz bebeğim çalıyor of of çocukluğum of....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet evet içinde şeker kalıyor, hatta ortası hafif yumuşak oluyor :) Çocuk olmak güzeldi :)

      Sil
  3. şahane bir tarif hadi bakalım,inşallah bende yaptığımda tutturabilirim tarifi :)

    YanıtlaSil
  4. Vayyy görüntü süper bende bayılırım bunlara denemek istediğim bi tarifti :) artık senin tarifinle yaparım inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dene canım, ben deneme yanılma bu tarifi buldum ;)

      Sil
  5. Teşekkür ederim,ziyaretinize geleceğim ben de sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. çok lezzetli görünüyor balım :))) ama ben rejime başladım dün sadece çikolata var vazgeçemediğim rejim bitince denerim artık :D

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar, kremanın görüntüsü çok hoş, bu toplar yumuşak mı yoksa sert mi görünüşte yumuşak bi şey gibi duruyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunlar sert oluyorlar Reyhan hanım,içleri ağızda eriyor ama.

      Sil
  8. Hımm vakit bulabilirsem denemek lazım:)

    YanıtlaSil