Suni Deri ile Kolay Çanta Yapılışı- How to make a simple tote bag

by - Haziran 04, 2015


Merhabalar dostlar,
Geçtiğimiz aylarda bolca çanta diktim. Bunların nerdeyse tümünü de hediye ettim :)
Çok kullanışlı bu çantaları ister kol çantası olarak kullanın isterseniz elişi çantası veya ıvır zıvır toparlayıcı olarak,ama mutlak dikin :)
!0 Marifet te Ayın Marifetlisi olduğum zaman hediye olarak kumasci.com dan kumaş almıştım. Çok merak ettiğim ve fiyatı da çok uygun olduğu için 1 metre de suni deri almıştım. Uzun zaman kenarda bekledi durdu. Bez çantaları diktikten sonra bir tane de suni deriden dikeyim dedim. Ama suni deriyi dikmek çok da kolay olmadı. İnternette çok araştırdım. Sağolsun bir kaç blogger arkadaşım işin püf noktalarını paylaşmış. Ben de aklıma en çok yatan yöntemi denedim.Elimdeki mülaj kağıtlarını kullanarak suni derinin makinada rahat dikilmesini sağladım. Başka yöntemler de var tabiiki.. Bunlardan bir diğeri deriyi yağlamak.. Bu biraz kafama yatmadığı için denemedim.. Bir de pudra kullanmayı tavsiye etmişler.. Etraf bulaşır diye denemedim. Benim seçtiğim yöntemde kağıdı çıkarırken resimde yaptığım gibi çıkarın. Yoksa pul pul kalıyor dikiş aralarında.
Şimdi nasıl diktiğimi anlatayım kısaca..

  • İstediğimiz ebatlarda iç ve dış kumaş kesiyoruz.
  • Ayrıca sapı için 13*60 ebatında iki suni deri kesiyoruz.
  • İçine fermuarlı göz yapmak isterseniz yine istediğiniz boyutta fermuar ve kumaş parçası kullanmanız gerekiyor. 
Öncelikle astar kısmından başlıyoruz. Fermuarlı gözü resimlerdeki gibi hazırlıyoruz. ve eğer cep telefonu bölmesi yapmak istiyorsak bir parça suni deriyi diğer astar parçasının düz tarafına dikiyoruz.


Astarın tabanında çevirmek için dikiş boşluğu bırakar üç tarafını dikiyoruz ve alt köşelerini 1*1 lik kare olacak şekilde kesip kesik uçları birleştirerek dikiyoruz.

Sapları resimdeki gibi birleştirip üzerine mülaj kağıdı veya yağlı kağıt koyarak dikiyoruz.


Suni deri parçalarımızın tabanını ve yanlarını 1 cm lik dikiş payı bırakarak dikiyoruz ve astar da olduğu gibi alt köşelerini 1*1 olarak kesip birleştirerek tabana form veriyoruz.

Sapları kenardan 8 cm içeride olacak şekilde yerleştirip resimdeki gibi dikiyoruz. Astarın dikiş boşluğundan çantamızı çeviriyoruz.
Astarı içeriye güzelce yerleştirdikten sonra kenar kısımları yine üzerine kağıdımızı koyarak dikiyoruz.

Ve çantamız hazır.. Denemek isteyenlere kolaylıklar diliyorum..
Mutlu günler....

Benzer Yayınlar

4 yorum

  1. Cok guzel anlatmissin Demetcigim, genis bir vakitte ben de denemek istiyorum, tesekkurler bu guzel paylasim icin.

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık sevgili Demet hem anlatım hem çantalar çok güzel:)

    YanıtlaSil