Dekoratif Ahşap Pano-Mum Eskitme,Peçete Dekupaj

by - Ağustos 08, 2013

Merhabalar..
Çok yetenekli bir ahşap boyama ustasının çalışmalarından esinlenerek yaptığım acemi işi panomu paylaşıyorum sizlerle..
Aslında yağlı boya eskitme orjinal çalışma.. Ama ben şimdilik Antique eskitme ile çalışabiliyorum..Hala yağlı boya eskitmenin nasıl yapıldığı ile ilgili bir video bulamadım...
Nasıl yaptığımı anlatayım hemen kısaca..
Önce antique eskitme ile bütün ahşabı boyuyoruz kuruduktan sonra komple mumluyoruz ama iyice mumlamak gerekiyor çünkü ben az mumlamışım ve soyarken çok zorlandım, istediğim gibi olmadı..
Sonra kahverengiyi kapatana kadar beyaza boyuyoruz..Eşit aralıklar oluşurup sivri birşeyle(ben ucu sivri tornavida ile yaptım) çizikleri oluşturuyoruz, ve sonrada hafif hafif kenarlarına eskitme yapıyoruz.. İstediğimiz peçeteleri de yapıştırınca tamamdır :)) Çok sade renkler seçtiğim için biraz süsledim ben panomu ..
Mutlu bayramlar diliyorum efenim.. Sağlıcakla kalın..



Benzer Yayınlar

8 yorum

  1. Çok güzel olmuş. Ben de denemek istiyorum ama bir türlü fırsat bulamamıştım. Şimdi sizinkini görünce heyecan yaptım. Bu hevesle yaparım herhalde. Elinize sağlık. İyi bayramlar. Sevgiler:)
    www.byhulya.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,
    Öncelikle çok güzel bir çalışma olmuş, elinize sağlık. Bende evde kendi kendime ahşap boyama tekniklerini öğrenip uygulamaya çalışıyorum. Son zamanlarda yağlı boya eskitme tekniğini araştırıyordum ve bir sitede anlatımlı bir video buldum ve sizinle paylaşmak istedim. Bu link üzerinden (http://cevap.tv/ahsap-boyamada-yagliboya-eskitme-teknigi-nasil-uygulanir/3579) ulaşabilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok çok teşekkür ederim....

      Sil
    2. İZledimmm... Mükemmel bir anlatım, mükemmel bir çekim herşey mükemmel.İsminizi bilmiyorum size çok çok teşekkür ediyorum...

      Sil
  3. Balım çok güzel olmuş ellerine sağlık anneciğinin hediyesi mi?♡

    YanıtlaSil