Kiremitte Palamut
Merhabalar Canlar,
Malumunuz balık mevsimi :)
Daha önceden alıp dondurucuda sakladığım küçük palamutlarımla kiremitte(yassı güveç) palamut yaptım..
Yapılışı oldukça pratik olduğu için sizlerle de paylaşmak istedim..
Palamutlarımızı güzelce temizleyip tuzluyoruz.
1 porsiyon için
1 küçük palamut,
1 adet küçük soğan,
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 adet domates
1 adet limon enine doğranır.
Soğanları domatesleri biberleri enine veya uzunlamasına doğruyoruz, ve tuzluyoruz. Kiremite öncelikle soğanları ve biberleri ardından balığı yerleştiriyoruz, domatesleri ve maydanozları diziyoruz. En üste limonları yerleştiriyoruz ve balığımızın üzerini zeytinyağı ile yağlıyoruz. Üzerine karabiber, pul biber ekiyoruz ve yanmaması için yarım çay bardağı su ekleyip 180 derecede pişiriyoruz :)
Sonuç :)
Afiyet olsunnn...
10 yorum
BALIKSEVER OLARAK COKKK GÜZEL GÖRÜNÜYOR
YanıtlaSilVallahi tadı da öyleydi :D
Silellerine sağlık..
YanıtlaSilbloğumda cekılıs var beklerım
Teşekkürler canım..
SilŞöyle de diyebiliriz...
YanıtlaSilSonuç: vu huuuuuuu...
:)
Ayyy ilahi, güzel sonuç :)
Silmmmmm çok lezzetli görünüyor.fazla varsa biz de gelelim demet :))
YanıtlaSilafiyet olsun bende balığı çok severim ama pişirmeye cesaret edemiyorum :) bi gün cesaretimi toplarsam denemek isterim :)
YanıtlaSilBu çok pratik Ayşecim mutlaka denemelisin :)
Silenfes bayılırım balığa görselide mükemmel canım ellerine sağlık
YanıtlaSil