Akrilik Boya ile Bulutlu Kartaneli Kart Yapalım-Resimli Anlatım

by - Şubat 23, 2015

Merhabalar Dostlar,
Kışın son demleri artık.. Karlı günleri geride bırakacağız bu ayın sonu itibari ile. Mart ayında ne olcağı belli olmaz ama öyle böyle ilkbahara merhaba diyeceğiz. Kartanelerini ve kar temalı çalışmaları çok çok seviyorum. elimde hazırladığım birkaç çalışmam var bu tema ile ilgili. Yavaş yavaş sizlerle kışın bu son günlerinde paylaşmak istiyorum ben de.
Bir ara merak sardığım çizim çalışmalarımdan biri ile bir kart çalışması hazırladım.
Burada asıl denemek istediğim akrilik boyanın kağıt üzerinde duruşuydu,gayet memnun kaldım ben.



Şimdi kartımızı beğendiyseniz nasıl yaptığımı anlatayım sizlere.
 Gerekli Malzemelerimiz;
- Beyaz karton
- Herhangi bir çizim,hazır resim de olabilir.
- Tutkal
- Simli tutkal,sim
- Mavi,yeşil akrilik boya
- Ponpon fırça
- Şekilli delgeç
- Kurdele


Öncelikle herhangi bir kartona istediğimiz şekilde bir bulut çizip kesiyoruz.

Bulutu beyaz kartonun üzerine koyup ponpon fırçamıza biraz akrilik boya alıyoruz fazlasını bir kağıt üstüne bırakıp bulut şeklinin kenarlarını tamponlayarak boyuyoruz,çok sert darbeler olmasın.
Aralarında boşluk bırakarak yeni bulutlar yapıyoruz.


Bulutlar kuruduktan sonra,en alt kısma zemini oluşturması için yine ponpon fırça ile yeşil akrilik boyayla tamponlayarak boyuyoruz. Ve çizdiğimiz resmi yapıştırıyoruz.Şekilli delgeçimizle beyaz kağıdımızdan kartaneleri oluşturuyoruz ve bulutların üzerine serpiştirerek yapıştırıyoruz.


Biraz hareket vermek için simli tutkalla süslüyoruz.Yeşil simli tutkalınız varsa benim gibi çimenler de yapabilirsiniz. Son olarak resmin kenarlarına silikon tabancası veya tutkal ile kurdeleden çerçeve yapıyoruz.

Kartımız hazır. önceden çizdiğim resmi kullandığım için benim çalışmam biraz büyük oldu. Siz daha küçük boyutlarda çalışabilirsiniz.

Kolaylıklar diliyorum..
Mutlu haftalar...

Benzer Yayınlar

4 yorum

  1. Ellerinize sağlık Demet hanım

    YanıtlaSil
  2. Hola me llamo María Francisca mi blog< unavidareal@blogspot.com>, me gusta mucho todo lo que haces y me quedo a seguirte, espero que nos hagamos buenas amigas. Un abrazo.

    YanıtlaSil
  3. elinize sağlık.çok hoş bir çalışma olmuş

    YanıtlaSil