Kumaş Çanta Dikelim-Resimli Anlatımlı

by - Nisan 01, 2015


Merhabalar Dostlar..
Nasılsınız? Keyifleriniz yerindedir umarım :)
Ben bu aralar dikişe kendimi kaptırmış bana dur diyecek birini beklemiyorum :)))
Evet gayet memnunum halimden açıkçası..
Amigurumi kadar yormaması çok çok iyi..
Bir de sonuca hemen ulaşabilmek çok güzel..
Size ilk çanta denememi ve nasıl yaptığımı anlattığım bir yazı hazırladım..
Aslında şöyle bir bakıyorum da,bu çantanın üstüne 7 tane daha çanta dikmişim :))) Biraz geç mi kalmışım? Yok yok daha yeni bahar geliyor..Şimdi kullanmaya başlayacağız bu çantaları..
Haydi benim acemiliğimden cesaret alıp sizler de geçin dikiş makinelerinizin başına..



Evet başlıyoruz..
Tabiki başlamadan önce beni her daim malzeme ve manevi destek temininden mahrum bırakmayan canım arkadaşım Evrim'e çok teşekkür ediyorum..
Kumaşından fermuarına bütün malzemelerimi gönderdi sağolsun :*

Kumaşımız döşemelik kumaş,keçe,uzunca bir fermuar ve eğer içine cep yapacaksak kısa bir fermuar malzemelerimiz.

Ben kullandığım bir çantanın ölçülerini alarak kumaşımı kestim. eğer aynı boyda olmasını istiyorsanız 2-3 cm daha fazlasını kesin kumaştan. Bunun 1cm dikiş payı gerisi de bombe payı olsun :)
Aynı ölçüde 2 adet dış parça
2 adet iç astar parçası
2 adet keçe
fermuarın yanlarına dikmek için dış parça ile aynı ende fakat daha dar iki parça
iç cep parçaları kesiyoruz.

Çantamı dikmeden evvel kesinlikle içinde bir fermuarlı göz bir de cep telefonu gözü olsun istiyordum. İç kısma fermuarın nasıl dikildiğini çok araştırdım. Kafamın aldığı kadarıyla aşağıda resimde gördüğünüz gibi diktim. Daha sonra diktiğim çantaların bazılarına iç cep yaptım fakat sanırım bu yöntemi biraz değiştirdim :)


İç cebi astar parçasına diktikten sonra fermuarı astarın üst kısmına yerleştirin ve onun üstüne de fermuarın yanına gelecek astar ile aynı boyda dar bir parçayı yerleştirip resimdeki gibi dikiyoruz. Fermuarın diğer tarafını da diğer astar parçası ile birleştiriyoruz.


İç cebi resimde olduğu gibi kumaşların düz kısımları iç tarafta olacak şekilde dikiyoruz,çevirmek için küçük bir kısmı dikmeden bırakıyoruz. O kısımdan çevirip ütülüyoruz ve astar parçasının üstüne koyup en üst kısmı hariç 3 kenarı dikiyoruz. Eğer bölmeli olsun istiyorsanız,cebi ortalayıp ortadan bir dikiş geçirebilirsiniz.



 fotoğrafını ayrıntılı çekmemişim.. Dış parça ve keçeyi üst üste koyup 3 kenarını dikiyoruz. Astar parçasını da yine aynı şekilde üç tarafını dikiyoruz,yalnız alt tarafta dışa çevirebilmek için küçük bir yeri dikmeden bırakıyoruz.  diktiğimiz parçaların köşelerini resimdeki gibi işaretleyip dikiyoruz.

Fermuarımızın kenarına bu şekilde bir parça dikip hem görsel açıdan temiz görüntü veriyoruz,hem de daha kullanışlı olmasını sağlıyoruz.


Şimdi sıra geldi parçaları birleştirmeye.. Fotoğraftaki gibi dış yüzü ve astarı iç içe koyuyoruz bu arada diktiğimiz çanta sapını çantanın dış yüzünün kenarlarına iliştiriyoruz,isterseniz kenarından dikip sabitleyebilirsiniz. Parçaları kenarından dikip birleştiriyoruz ve fazlalıkları kesiyoruz. Astarda bıraktığımız boşluktan ters çeviriyoruz. ve boşluğu dikiyoruz.


Son olarak kenarları tekrar dikiyoruz.



Umarım anlatımım çok karmaşık olmamıştır.
Ben ço tedirgin diktim. Nasıl olacak birşeye benzeyecek mi diye.. Evet benzedi,bildiğimiz çanta oldu işte :) Çok fazla dert etmeyin yamuk yumuk olursa. Çünkü kendi diktiğiniz çantayı kullanırken inanılmaz keyif alacağınıza eminim..
Denemek isteyenlere kolaylıklar diliyorum..
Sevgiler...

Benzer Yayınlar

7 yorum

  1. valla demetcim şahane bir anlatım olmuş.kendime makine aldım ama boyaları kaldırmadığım için daha açıp denemedim.çanta dikmekde planlarımda var.ve bu yazı bana çok faydalı oldu.teşekkürler ve çantanın desenine bayıldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dikiş makinenein başına oturduğuna yeni denemeler arayışına gireceğine eminim.. Aslında daha kolay olan tote modellerden diktim.. Onlarla başlayabilirsin,kesinlikle zevkle dikeceksin...

      Sil
  2. Hiç beğenmedim demiştim değil mi ben görünce :))) ama ellerine sağlık balım baya zahmetli benim gözümde maşallah sana... diğer çantalarını da büyük bir hevesle yayınlamanı bekliyorum. ne güzellikler var ne güzellikler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evetttt:) Sen hic begenmezsin zaten:) çok da zahmetli değil canim benim,ilk deneme zor gibi ama sonrası zevkli gerçekten de..Digerleri de gelecek yavas yavaş :)

      Sil
  3. Bir kere çanta çok güzel olmuş.Anlatımı da yanında cabası:)ellerine sağlık Demetcim:)

    YanıtlaSil
  4. Eliniz kolunuz dert görmesin Demet hanım :)

    YanıtlaSil