Kumaş Para Cüzdanı Dikelim - Wallet Tutorial

by - Mayıs 22, 2015



Merhabalar...
Bugün sizlerle çok sevdiğim bir arkadaşıma hediye ettiğim cüzdanın nasıl yapıldığını paylaşacağım.
Kumaş kalemliklerden sonra ne yapabilirim diye Pinteret'te araştırma yaparken rastladım bu cüzdana.. Bunun dışında 2 cüzdan daha diktim ve yapılış aşamalarını yine sizlere fikir olsun diye resimledim. Aslında yapılışı çok kolay,öyle becerikli bir terzi olmayı gerektirmiyor. sadece ufak parçaları birleştirebilme yeteneğinizin olması kafi :) Tabi bir de benim en çok zorlandığım şeylerden biri olan kumaş-renk kombinasyonu ..



Kumaşlarımızı hazır edelim ve başlayalım.
Ben araya iki kat keçe koydum çok kalın geldi bana,sizler bir kat koyabilirisinz.
Bu arada cüzdanın orjinal anlatımı için buraya mutlaka bakın derim,ben oradaki ölçülere göre kumaşlarımı kestim ama tutturamadım,siz göz kararı da kesebilirisiniz.Orjinal yazıdaki resimler daha ayrıntılı.

Kumaşlarımızı kestikten sonra kredi kartlığı olacak uzun kumaş parçasını kredi kartı ebatında katlayıp ütü ile akordiyon şekline getiriyoruz. İç parçanın üzerine getirip kenarlardan dikiyoruz.
Küçük kumaş parçalarını üç tarafından dikip kapatma parçasını oluşturuyoruz ve diktiğimiz bu parçanın üzerine 3.resimdeki gibi yerleştiriyoruz. Ve bu parçaların üzerine tersi bize bakacak şekilde dış parçayı ve onun da üzerine keçeyi yerleştirip 3 tarafını dikiyoruz. Astar parçasının iki yan tarafını dikiyoruz,taban kısmında dışa çevirebilmek için dikiş açıklığı bırakıyoruz. Ter ola astar parçasının içine dış parçayı yerleştirip kenarlarını dikiyoruz ve 5. resimde olduğu gibi açıklıktan çıkarıyoruz. Açık kalan kısmı dikiyoruz.

Astarı dış parçanın içine yerleştirip bu kez dış parçanın kenarlarını dikiyoruz. Ve cüzdanımız hazır.


Denemek isteyenlere kolaylıklar dikiyorum..
Sevgiler...



Benzer Yayınlar

19 yorum

  1. bence kumaş renk kombinasyonu da çok güzel olmuş. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene çok sevindim :) Çok teşekkür ederim..

      Sil
  2. Çok şık olmuş, ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. ne kadar güzel olmuş keşke benim olsa dermişim cüzdan parçalanırmış :D espiri bir yana güle güle kullansın sahibi seninde ellerine emeklerine sağlık balım. Sen çok kolaymış gibi anlatıyorsun ama bana çok zor geliyor gözüm almıyor. herkes yapabildiği ile ilgilensin değil mi :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepsi senin olsun canım benimmm....Ama bu hediye edildi:) Kolaymış gibi mi anlatıyorum aksine anlatınca zor görünüyor,biraz zaman alıyor sadece :D

      Sil
  4. harika olmuş renkleri süper ayarlamışsın ellerine saglık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayarlayabilmişsem ne mutlu bana,çok sevindim beğenmene,teşekkür ederim..

      Sil
  5. Merhabalar takipteyim ellerine sağlık çok güzel olmuş benim de makyaj üzerine bir blogum var yeni açtım uğrarsan sevinirim :) http://ciltvemakyajbakimim.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  6. harika olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  7. gerçekten çok çok çok güzel olmuş ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  8. Cok guzel olmus ellerınıze saglık

    YanıtlaSil
  9. Renkleri ne kadar güzel.cıvıl cıvıl.eline sağlık.Çok iyi fikir ve harika olmuş..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim,renkleri ayarlamak en zor kısım benim için,beğenmenize sevindim :)

      Sil
  10. Ellerine saglik. Pinterestte gezinirken gorduklerime cok benziyor. Turkiye'de bulamam dedim ama sen yapmissin! Yapip satmak istersen ilk alicin ben olabilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, ben de Pinterest'ten görüp yaptım :) Çok muntazam dikemediğim için öyle satmaya pek niyetlenmedim açıkçası :)

      Sil