Fotoğraf Çerçevesi Yenileme-Kelebekli Eskitme Çerçeve

by - Şubat 20, 2014




Merhabalar...
Ne zamandır aklımda olan, aynamın önündeki farklı rengiyle gözüme batan çerçevemi nihayet yeniledim.Çerçevenin kendi rengi kirazdı.

Eskiciyim kabul ediyorum :) Eskitme çalışmalarını çok seviyorum, helede bu tafty renginin üzerinde olunca bayılıyorum...

Nasıl boyadığımı kısaca anlatayım ben;
Önce boyamın tutması için zemine 'parlak zemin medyumu' sürdüm iki kat.
Bir gün sonra  boyama işlemine başladım. 3 kat sünger ile tafty rengine boyadım, aralarda kuruması için epeyce beklettim.

Sonra antique eskitme ile eskittim.Bunun için doğal bir sünger kullandım, şu yumuşak lastik gibi olanlardan. Eskitme boyasını komple sürdükten sonra nemli temiz bir bezle istediğim kısımları temizledim.Sonra tekrar normal bir sünger ile köşeleri pıt pıtlayaraka eskittim. Kurumasını bekledim.

 Bu arada kelebeklerim hazırladım. Kelebekleri canım arkadaşım Evrimcim göndermişti bana,sağolsun canım benim.. Bunlar fimo hamuru ve kalıplarla hazırlanmışlar sanırım.Kelebekleri aynı şekilde önce taffty rengine boyadım küçük bir fırça ile. Tek kat yeterli oldu. sonra eskitmesini yaptım.

Ve son olarak kelebeklerim de kuruyunca kuvvetli bir yapıştırıcı ile kelebekleri çerçeveme yapıştırdım..

Ben çok sevdim bu halini.. Bu arada çerçevenin içindeki resim netten alıntıdır, içinde benim düğün fotoğrafım var aslında :D Biraz oynadım fotoğrafla pek orjinal durmadı idare edin beni :)

Yeni çalışmalarım var aklımda, bakalım kısmet ne zamana yaparım..
Sevgiyle kalın...

Benzer Yayınlar

8 yorum

  1. Balım ellerine sağlık harika olmuş bayıldım. Bilenler bilirler kelebekleri ne çok sevdiğimi ve çok sevdiğim senin ellerinden de harika bir şey çıkmış :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım benimmm, kelebekleri kullanmaya kıyamadım aslında ama kenarda durmalarına da razı olamadım :)))

      Sil
  2. kelebekler cok yakışmış ve sik durmus
    ellerinize saglık
    iyi gunlerde kullanin...

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir çerçeve olmuş. Ben de eskitme yapmayı da eskitme objeleri de çok seviyorum. Ellerine sağlık, güzel günlerde kullan. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Esracım, eskitmeye olan ilgini boyadığın şişelerden biliyorum ben de :)

      Sil
  4. Merhabalar, amigurumilerinize bakarken bu güzel çerçeveleri gördüm ve yorum yapmadan geçemedim.. Ne hoş, ne vintage olmuşlar.. Elinize sağlık, mutlu günlerde kullanın :) Takibe aldım sizi, bana da beklerim :))
    http://baharyildizi.blogspot.com.tr/ Sevgiler.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim,zaman buldukça boyama hobimi ihmal etmemeye çalıyorum, hemen geliyorum ziyaretinize ,sevgiler..

      Sil